vrijdag 24 oktober 2008

Milaan

16 juli 2008
Milaan
5 dagen Milaan, whaaaaaaaah! Shop till you drop... ongelofelijk. Dit is een waar mekka voor iedereen die in mode en design geïnteresseerd is. Uiteraard moet je, als je er toch bent, ook even de Dom op. Aan deze kerk is 600 jaar gewerkt.

 
Niet vreemd als je bedenkt dat het gebouw helemaal uit gebeeldhouwd marmer is opgetrokken. Vanaf het dak heb je een goed uitzicht over de stad.
Het designwarenhuis La Rinascente is tegenover de Dom gelegen. Vanaf het dakterras van restaurant MAIO kun je de gevel van de Dom ook nog even in een zeer trendy (maar wel relaxte) ambiance nader aanschouwen. Bij dit restaurant kun je trouwens zeer goed terecht voor de lunch en voor de aperitivo. Heeerlijk!

De Milanesen gaan compleet volgens de laatste modetrends, inclusief dure designerstassen en zonnebrillen, gekleed. In je korte broek op gympen val je dus op veel plaatsen nogal uit de toon. De passage mag je trouwens ook niet missen! Deze is ontworpen door de dezelfde architect die de passage in Den Haag heeft ontworpen. Toen ik er was, was er net een fotoshoot aan de gang voor Italy's next top model.

‘s Avonds kun je goed terecht in de buurt van de Corso Sempione. Veel trendy bars, discotheken en restaurants zijn hier te vinden en ook diverse hoogstaande traditionele restaurants ontbreken in deze buurt niet.
Milaan is zeker een bezoekje waard, wat een stad!

Geen opmerkingen: